Обратно към категорията

Още един починал пациент след обикаляне по болници в Пловдив

Добавено на: 23.11.2020 11:28
Снимки: Pixabay.com
   

Четвърти пациент почина в Пловдив след обикаляне по болници. Близките на Йордан Недев от Стамболийски разказаха в отворено писмо, че също са се сблъскали с хаоса в здравната ни система. Те са се опитали да го настанят в болницата „Свети Георги”. Чакали са часове наред, но места не са се намерили. Били са пренасочени към друга болница – Окръжна болница в Пловдив. Оттам мъжът също е бил върнат, коментира Нова.

На следващия ден близките на Недев отново викат линейка. Отново мъжът е изпратен в „Свети Георги”, оттам са изпратени пак в Окръжна болница. Близките му го карат обаче в друго лечебно заведение, където, за съжаление, Недев почива.

„Имаше шанс за спасението му в периода, в който го върнаха от Окръжна болница, в 24-те часа до другия ден, когато вече беше приет в „Иван Рилски”, защото тогава състоянието му не беше толкова критично”, разказа  Николай Недев – син на починалия мъж.

„След като устоновихме, че сатурацията на кръвта му е ниска, говорихме с личната лекарка. Тя беше категорична, че той трябва да постъпи в болница”, разказа съпругата на починалия мъж - Елена.

„В болницата стои и чакаш. Никой не ти дава информация, какви мерки се вземат, какви изследвания са направени и какви са резултатите”, каза още тя.

И допълни: „Никой не е говорил с нас дали има или няма коронавирус. След като вече беше насочен към Окръжна болница в документите, които му дадоха, бяха и двете опаковки от отрицателните бързи тестове, които са му направени”.

Сама тя не знае какъв е бил аргументът мъжът й да не бъде настанен в болница.

„В смъртния му акт са изброени трите му заболявания и на четвърто място е записано COVID-19", каза Елена.

Снимката е илюстративна.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!