Обратно към категорията

Отбелязваме Международния ден на доброволеца

Добавено на: 05.12.2021 09:30
   

На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца, предаде БГНЕС. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации от всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.
Безвъзмездната помощ е една от основите на цивилизацията. Тя е акт на даряване на знание, умение, ресурс от всякакви хора към хора в неравностойно положение, животни, различни каузи. Това е акт на човещина, който не търси отплата, защото е основана на един-единствен принцип - даряването носи щастие.
Обикновено, когато говорим за доброволчество, се сещаме за хората от Българския Червен кръст. През последните 2 години, обаче, редица граждани на Ямбол доказаха, че са готови да се включат с безвъзмезден труд в инициативи за разкрасяването на града. Така бяха освежени мостове в града, бяха почистени останките от средновековната крепостна стена, беше почистен лесопарк „Боровец“, бяха изградени кътове за отдих... На всички тях днес отново благодарим!  


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!