Обратно към категорията

Отбелязваме Международния ден на горите

Добавено на: 21.03.2021 10:08
   

Днес отбелязваме Международния ден на горите. Целта е да се повиши информираността на обществото за значението им, тяхното опазване и устойчивото им развитие.

Тази година темата е „Възстановяване на горите: път към изход от кризата и благополучие“.

Горите са най големите складове на въглероден диоксид след океаните и играят ключова роля за климата на планетата, казва Костадин Вълчев от WWF. Безразборното им изсичане води до изпускане на огромно количество въглероден диоксид в атмосферата, което допринася за климатичните промени.

Освен, че не осигуряват ресурсите, необходими за нашето оцеляване горите имат и важно стопанско значение.

За да бъде насочено вниманието към проблема изпълнителната агенция по горите стартира кампанията „Бъди посланик на гората“. Тя е насочена предимно към децата, които са участвали в миналогодишни инициативи, които вече са посланици на гората.

Тазгодишното издание на „Часът  на Земята също обръща внимание на разрастващия се проблем. Каузите за опазването на дивата природа привлече към редиците на природозащитниците много известни имена като Здрава Каменова, Ники Станоев и  Диляна Попова, които ще се включат в кампанията на „Часът на земята“ и ще дадат изкуството си в полза на околната среда.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!