Обратно към категорията

Откриха мъж, който се изгуби в планинска местност, за по-малко от денонощие

Добавено на: 23.04.2020 08:48
   

За по-малко от денонощие полицаи, лесничеи, ловци и доброволци-планинари откриха мъж, загубил се в труднодостъпна планинска местност, съобщиха от полицията.

Всичко започнало на 21 април, когато в късния следобед полицаи от участъка в Брацигово и Районно управление-Пещера получили сигнал от 64-годишен жител на Брацигово.

Мъжът съобщил, че заедно със свой познат - мъж на 53 г. от Габрово, тръгнали да търсят изгубен в гората кон
. След като бродили известно време двамата се разделили в гората, намираща се в землището на село Жребичко.

Няколко часа по-късно мъжът от Брацигово се прибрал, но от неговия познат нямало и следа. Тогава той решил да сигнализира за случилото се в Районното управление в Пещера.

Полицаите претърсили района, но с наближаването на нощта шансовете да го намерят станали минимални, за това решили да продължат сутринта. Днес екип от 15 човека - полицаи от Брацигово и Пещера, горски работници, ловци и доброволци сформирали екип и предприели по-мащабно издирване.

Обхваната била територия характеризираща се с труднодостъпни скални урви, стръмни и много опасни склонове на близкия язовир „Кричим“, гъста растителност, както и наличието на хищни диви животни. За голяма радост усилията им се увенчали с успех.

В следобедните часове, в местността „Раздол“ мъжете открилия загубилия се мъж в добро общо състояние. Той е транспортиран в Пещера, където е прегледан от лекар.

Dariknews.bg


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!