Обратно към категорията

Отново стартират процедурите за пътен възел на магистралата с пътя Кермен-Гълъбинци

Добавено на: 12.08.2022 09:32
   

Пътен възел при 261-ви км на автомагистрала „Тракия“ ще осигури пресичането на аутобана с третокласния път III-6601 Кермен – Гълъбинци. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Вече е обявена обществена поръчка за изработването на технически проект и ПУП-Парцеларен план за изграждане на пътен възел „Кермен“. Прогнозната стойност на поръчката е 150 000 лв. без ДДС. Оферти се приемат до 12 септември 2022 г.
Разработването на проектната документация е първата и задължителна стъпка за предприемането на строителни работи. При готов технически проект ще се процедират отчуждителни процедури, а след това ще може да се обявят и обществени поръчки за изпълнител на строително-монтажните работи и на строителния надзор.
Бъдещото проектно решение ще трябва да осигури безконфликтна връзка между АМ „Тракия“ и третокласния път III-6601, чрез пътен възел на различни нива, като се свърже със съществуващите републикански пътища. Изпълнителят ще трябва да разработи най-малко две вариантни решения за пътния възел, като се отчете бъдещето развитие на разположената в близост индустриална зона на гр. Кермен. Ще трябва да се извърши геодезическо заснемане на вече изградената пътна инфраструктура, както и да се обследва съществуващата пътна конструкция в района на пътния възел.
Срокът за изпълнение на поръчката е 90 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в четири междинни етапа, съобщават още от Агенция „Пътна инфраструктура“.
Обсъждането на идейния проект за пътния възел край Кермен се проведе още през март 2021 г. Тогава представителите на АПИ заявиха пред кмета на община Сливен Стефан Радев и кмета на Кермен Живко Жечев, че след готовия идеен проект е възложен и техническия проект. „Магистралата минава много близо до Кермен, а в същото време нямаме връзка с нея. Пътният възел би дал много възможности за развитие на целия район. За Кермен, Скобелево, Младово, Бозаджии, както и за всички населени места в общината би променило икономическата перспектива за хората, които живеят тук", коментира тогава кметът Стефан Радев. Очакванията бяха, че строителството ще започне още през 2021 г., но явно процедурите започват отново сега.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!