Обратно към категорията

Отварят приема за проекти от малки предприятия

Добавено на: 13.05.2020 14:28
   

Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” - Управляващ орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ отваря процедура за „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19, съобщиха от Областна администрация - Ямбол.

Подаването на проектните предложения ще се извършва изцяло по електронен път чрез попълване на уеб базиран формуляр с Квалифициран електронен подпис на интернет адрес: https://eumis2020.government.bg.

Процедурата ще бъде активирана от 10:00 часа на 14.05.2020 г. в Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) и проектните предложения ще могат да се подават до 16:30 часа на 15.06.2020 г.

Целта на процедурата е осигуряване на оперативен капитал за българските микро- и малки предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 173 000 000 лева.

Предоставяната по процедурата безвъзмездна финансова помощ е под формата на преки, безвъзмездни средства съгласно раздел 3.1 от „Временна рамка за мерки за държавна помощ в подкрепа на икономиката в условията на сегашния епидемичен взрив от COVID-19“ от 19.03.2020 г.

Допустими по процедурата са проекти, включващи дейности необходими за преодоляване на недостига на средства или липса на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19. Подробности ще намерите тук.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!