Обратно към категорията

Отворена е за регистрация платформата на Европейската седмица на мобилността

Добавено на: 06.08.2020 15:28
   

Европейска седмица на мобилността се провежда всяка година в периода 16-22 септември. Кампанията на на Европейската комисия е насочена основно да насърчи европейските общини да въвеждат и подпомагат устойчивия транспорт и начини на придвижване.

През 2020 година темата на кампанията е „Чиста мобилност за всички“ под мотото „Избери как да се придвижиш“. В кампанията могат да се включат общини, училища, граждански и бизнес организации и всеки, който иска да покаже как представя устойчивото придвижване.

Платформата за регистрация за участие на общините в Европейската седмица на мобилността за 2020 г. е отворена, като регистрацията може да бъде направена само чрез официалната интернет страница на кампанията на адрес http://registration.mobilityweek.eu/login.php?lang=bg, съобщават от Регионалната инспекция по опазване на околната среда в Стара Загора.

Веднъж направена, регистрацията подлежи на одобрение от МОСВ.

Ежегодно всяка община има възможността да участва в кампанията с изпълнението на един, два или и трите критерия – организиране на мероприятия по време на седмицата 16-22 септември, въвеждане на една или повече постоянни мерки, които да спомогнат прехода от личен автомобил към екологичен начин на придвижване, както и провеждането на Ден без автомобили (22 септември), когато една или повече улици биват затворени за движение на автомобили.

Тази година, поради възникналата епидемична ситуация с COVID-19, Европейската комисия осигурява гъвкавост в правилата за участие. За да заявят своето участие и ангажираност в каузата, общините е достатъчно само да се регистрират, без да маркират критериите. Също така, всички приложени мерки, включително временни мерки по време на кризата с COVID-19, в подкрепа на кампанията, са допустими за участие.

Крайният срок за подаване на заявленията се очаква да бъде до 23 октомври 2020 г.

Финалистите за Наградата ще бъдат определени от избрано от Европейската комисия жури.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!