Обратно към категорията

Отворени врати на пехотата за 20-тата годишнина от присъединяването ни към НАТО

Добавено на: 28.03.2024 06:26
   

Военни формирования от Сухопътните войски провеждат дни на отворените врати на 28 и 29 март по повод 20-ата годишнина от членството на България в НАТО, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

Формированията на Втора Тунджанска механизирана бригада в Стара Загора, Ямбол и Хасково отварят врати за посетители от 10:00 ч. до 16:30 ч.

В Стара Загора, за отбелязване на 20-годишнината от членството в Алианса и с цел популяризиране на професията „кадрови военнослужещ”, ще бъдат демонстрирани образци техника и екипировка на въоръжение в Българската армия. Ще има динамичен показ на тактически действия и бойни техники. Участие ще вземат и представители на Националния военен университет „Васил Левски” – Велико Търново, които ще представят възможностите за кариерно развитие във Въоръжените сили на Република България. Гражданите са добре дошли във военно формирование 24150 –  Стара Загора, ул. „Августа Траяна” № 23, информираха от военното министерство. 

Във войсковия район „Кабиле“ край Ямбол в дните на отворените врати от 10.00 до 16.30 посетителите ще могат да видят основни образци на въоръжението и техниката на 20-и самоходен артилерийски дивизион и 42-ри механизиран батальон. В двете поделения от състава на Втора механизирана бригада на Сухопътни войски гостите ще могат да наблюдават и демонстрация на специализиран ръкопашен бой, както и да се запознаят с възможностите за работа, възнагражденията и кариерното развитие в редиците на Българската армия.

В Хасково мероприятието ще се проведе в района на военното формирование 52 740 с подобна програма.

В Плевен военното формирование 22 160 от състава на Единен център за начална военна подготовка също отваря врати за граждани и гости по повод годишнината на 28 и 29 март от 10:00 ч. до 14:00 ч., съобщиха още от Министерството на отбраната. 

На 28 март от 11:00 ч. Националният военноисторически музей ще открие изложбата „Българската армия – 20 години част от НАТО". Национална конференция на тема „20 години България в НАТО: Защото сме по-силни заедно“ ще се състои на 29 март в Централния военен клуб под егидата на правителството. 

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!