Обратно към категорията

Отворени врати на Първи юни във военни формирования

Добавено на: 01.06.2022 06:45
   

Ден на отворени врати е тази сряда във военни формирования в различни гарнизони на страната за Международния ден на детето - 1 юни, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Военните формирования от състава на Сухопътните войски в Стара Загора, Благоевград, Плевен, Смолян, Хасково, Ямбол, Шумен, Мусачево, Враца, Горна Оряховица, Асеновград ще посрещнат всички желаещи. Военнослужещите ще запознаят децата и младежите с историята на военните формирования, ще им покажат различни образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, ще демонстрират свои умения. Младите приятели на Сухопътните войски ще имат възможност да разгледат и войсковите музеи.

Три от авиобазите на Военновъздушните сили (ВВС) отварят врати днес. 12-а авиобаза "Долна Митрополия" и 16-а авиобаза "Враждебна" ще посрещат гости от 10:00 до 14:00 часа, а 22-а авиобаза "Безмер" - от 09:30 до 12:30 часа. Статичен показ ще запознае малките и големите любители на авиацията с предназначението и характеристиките на авиационната, самолетообслужващата и логистичната техника, с въоръжението и специалното оборудване на експлоатация във ВВС. В 22-а авиобаза "Безмер" децата ще имат възможност да покажат своя талант с рисунка на асфалт, като най-добрите ще бъдат отличени с награди. 

Във Варна и Военноморските сили организират за децата Ден на отворени врати. Желаещите ще имат възможност да посетят кораби от състава на Военноморска база - Варна и вертолетна авиобаза „Чайка“ от 10:00 до 16:00 ч.

По случай Международния ден на детето Съвместното командване на специалните операции (СКСО) се включва в детски фестивал на знанието и движението в Пловдив на 4 и 5 юни. От 10:00 до 16:00 ч. децата ще имат възможност да чуят интересни лекции, да видят и участват в демонстрации, съвместно с военнослужещите от СКСО да се ориентират с компас, да влязат в ролята на спасители, биолози, учени, изследователи на пещери, да опознаят "вертикалния свят" на алпинизма и катеренето.

 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!