Обратно към категорията

Паничерево е поставено под карантина

Добавено на: 15.04.2020 08:07
   

"Хората в Паничерево са притеснени, предприемат се съответните мерки, ще се успокоят нещата". Това каза пред БНР кметът на старозагорското село Атанас Граматиков.

Старозагорското село Паничерево е под двуседмична карантина. 

Със заповед на здравния министър на територията на с. Паничерево, община Гурково, област Стара Загора, се въвеждат строги противоепидемични мерки, считано от 00.00 часа на 15.04.2020 г за срок от 14 дни. Това се наложи, след като пациент с коронавирус избяга от болницата в Стара Загора, взе такси и се прибра в селото си.

Забранява се излизането и влизането в населеното място, с изключение на крайно нуждаещите се по медицински и други причини.

Това е втората наложена карантина в населено място след Банско, а причината е избягал пациент с коронавирус от Старозагорската болница, който се е прибрал в дома си в Паничерево.

Мъжът е на 50 години и е приет в болницата на 12 април със симптоми на коронавирус. Стабилизиран е, температурата е свалена, но е открита двойна пневмония - това заяви професор Пекова, ръководител на инфекциозната клиника:

„По време на визитация, която се случва към девет часа, е установено, че пациентът не е наличен в стаята си“.

С такси мъжът се е прибрал в Паничерево, открит е от полицията и върнат с линейка обратно в болницата. В селото, чието население е около 2000 души, вече има пет положителни проби, те са при хора от различни семейства.

Вчера вечерта здравният министър наложи 14-дневна карантина на Паничерево, като даде възможност до 20 часа тази вечер жителите  постоянен или настоящ адрес да се приберат по домовете си в селото.

Предприемат се мерки по снабдяване с лекарства и с хранителни продукти. На жителите на селото са раздадени маски и дезинфектанти. Населеното място е дезинфектирано. 

В селото има здравен участък. Предстои тестване на 60 души. Депутатът Делян Пеевски е дарил 1000 кръвни теста. 

БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!