Обратно към категорията

Парад на лалетата в Балчик, богата палитра от багри и аромати и в ботаническата градина във Варна

Добавено на: 17.04.2023 13:07
   

Дългоочакваният „Парад на лалета“ в Университетската ботаническа градина в Балчик, започна с най-ранните сортове лалета - 'Salmon van Eijk’, ‘Purissima’, ‘Viking’, ‚Lady van Eijk’, ‘Apricot beauty’, ‘Daydream’ и др. По Великденските празници беше пикът на техния цъфтеж, за радост на посетителите.

Лалетата са над 57 000 бр. от 85 сорта. Новите за градината сортове лалета са 47 от всички групи и класове, съобщават от там.

С богата палитра от багри и аромати започна и поетапният цъфтеж на колекция „Лалетата на Варна“ в Университетска ботаническа градина Екопарк Варна. През есента на миналата година бяха засадени над 50 000 луковици лалета от над 70 сорта, които вече приветстват пролетта с разнообразните си цветове и форми. Колекцията лалета е в комбинация с два сорта кукувиче грозде, съобщават от там. Интересни видове, които могат да се наблюдават тази година в Екопарк Варна са ‘Honeymoon’, ‘Lambada’ и ‘Labrador’ от групата ‘Fringed’. Характерeн белег за тези лалета са ресничестите венчелистчета, които подчертават красотата на цвета. Елегантните лалета от група ‘Triumph’, нежното Дарвиново лале ‘Apricot Impression’ и още много други сортове красят Университетска ботаническа градина Екопарк Варна.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!