Обратно към категорията

Парламентът гласува кабинета „Денков-Габриел”

Добавено на: 06.06.2023 12:41
   

Два месеца и 4 дни след изборите Народното събрание се събира на извънредно заседание, за да гласува предложението за правителство. Кабинетът „Денков-Габриел” ще е първият в историята, които предвижда ротация на министър-председателския пост.

В първите девет месеца премиер ще е Николай Денков. В дневния ред са включени три точки - избиране на министър-председател, приемане на структура на Министерски съвет и избиране на Министерски съвет на България. 

Предварителните сметки показват, че ако всички депутати на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС гласуват за кабинета, той ще събере 132 гласа, което е достатъчно за избирането на редовна власт. Не е ясно обаче дали всички техни депутати ще подкрепят предложеното с втория мандат правителство.

За да бъде избран, кабинетът "Денков-Габриел", то той трябва да получи 121 гласа. Това ще е факт, в случай че всички 240 народни представители дойдат на работа. "Възраждане", БСП и "Има такъв народ" заявиха, че ще гласуват "против". Под въпрос остава как ще действат ДПС. От партията заявиха, че ще вземат решение след връщането на мандата.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!