Обратно към категорията

Парламентът наложи мораториум върху цените на тока и парното за домакинствата

Добавено на: 15.12.2021 13:03
   

Народното събрание наложи мораториум върху цената на електроенергията, водата и парното. Цените остават такива, каквито ще бъдат към 1 януари 2022 г.

Предложението беше на председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Изненадващо обаче мнозинството подкрепи опозицията и така 186 народни представители спряха поскъпването на основните битови сметки след Нова година, което вече поискаха от КЕВР. Така парламентът изпревари енергийния регулатор, който вече оповести, че от януари 2022 повишението ще бъде средно с около 16 на сто.

ДПС не подкрепиха предложението. "Направихте най-големия популизъм. Нямате представа какво направихте със свободния пазар на електроенергия в България", реагира Рамадан Аталай. Това решение е противозаконно, каза той. Депутатите от движението не взеха участие в гласуването.

Предложението бе направено по време на дебатите за сформиране на временна комисия в НС за енергийната криза. Веднага след изказването на Десислава Атанасова думата взе Тошко Йорданов от ИТН, който хвърли бомбата. 

"Радвам се, че опозицията разсъждава отговорно, затова мога да ви уверя, че ние ще подкрепим вашето предложение за мораториум. Огромна група от българските депутати ще застанат зад това предложение. Не знам как ви хрумна, но съм изключително щастлив, че дойде от вас", обърна се към ГЕРБ депутатът на Слави Трифонов.

"Искам да благодаря на всички, че подкрепиха нашето предложение за проект на решение за мораториум на цените на ел. енергията, топлоенергията и ВиК- услугите. Считам, че демонстрирахме загриженост към българските граждани и към българския бизнес, които са поставени месеци наред в тежки условия на оцеляване", заяви след гласуването вносителката на проекта за решение Десислава Атанасова.

Виктория Василева от ИТН втори път благодари на ГЕРБ. "Благодаря на г-жа Атанасова още веднъж за предложението, което подкрепихме", каза тя.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!