Обратно към категорията

Парламентът се събира, за да обсъди промени в Закона за здравето, в закона за местното самоуправление и законопроект за чуждестранните агенти

Добавено на: 17.01.2024 07:08
   

Депутатите да обсъдят днес промени в Закона за здравето и в Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и законопроект за регистрация на чуждестранните агенти, предвижда проектопрограмата на парламента за тази седмица. 

Днес е първата сряда от месеца, в която има пленарно заседание, и съгласно правилника на Народното събрание парламентарните групи могат да предлагат точки, които задължително се включват в дневния ред за разглеждане. Предложения са постъпили от „Има такъв народ“ (ИТН), „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) и „Възраждане“.

От ИТН предлагат депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за здравето, които са първа точка в проекта на дневен ред. От ПП-ДБ искат парламентът да разгледа на второ четене изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация. По предложение на „Възраждане“ в дневния ред е включен техният законопроект за регистрация на чуждестранните агенти. 

Четвърта точка в проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица е първото четене на законопроекта за Българската народна банка, с който се урежда статутът на еврото като парична единица, както и определянето на дизайна на националната страна на разменните евромонети, пускането и изваждането от обращение, замяната, обмяната и възпроизвеждането на евробанкноти и евромонети.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!