Обратно към категорията

Парламентът одобри покупката на още 8 военни самолети F-16

Добавено на: 04.11.2022 14:17
   

Депутатите одобриха закупуването на нови осем бойни самолета F-16. Решението бе прието с гласовете на ГЕРБ-СДС, "Продължаваме Промяната", ДПС, "Демократична България" и "Български възход". Против гласуваха депутатите на БСП и "Възраждане". С приемането на решението народните представители разрешават на Министерския съвет да изготви договори за сделката.

В мотивите към проекта на решение, внесен от Министерския съвет, се посочва, че целите на проекта предвиждат окомплектоване с техника и въоръжение на една авиационна ескадрила многоцелеви изтребители - 16 самолета F-16 Block 70, звършване на процеса по изграждане на пълни способности за обслужване и експлоатация на авиационната техника, оборудването, въоръжението и наземните системи, придобивани в рамките на първи и втори етап от проектa

Предложението за приемането на проекта за инвестиционен разход се мотивира с промяната в геополитическата среда за сигурност в Европа. В проекта за Международен договор, предложен от американската страна, доставките на вторите 8 броя F-16 Block 70 e предвидено да станат през 2027 година.

В доклада на Комисията по бюджет и финанси се посочва, че за проекта ще са необходими 2 540 967 882,60 лв. без ДДС. В него се отчита, че са необходими и други допълнителни разходи за заплащане на мита, транспортни разходи и ДДС.  


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!