Обратно към категорията

Пенсиите ще се изплащат между 7 и 20 септември, обезщетенията за майчинство – на 5 септември

Добавено на: 01.09.2023 09:02
   

Изплащането на пенсиите през септември чрез пощенските станции ще се извърши по стандартния график – от 7 септември (четвъртък) до 20 септември (сряда), съобщиха от пресцентъра на Националния осигурителен институт (НОИ). 

Преводите на сумите за септемврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 септември. 

На 5 септември на всички правоимащи ще бъдат изплатени паричните обезщетения за бременност и раждане, за отглеждане на дете до 2-годишна възраст и за осиновяване на дете до 5-годишна възраст за предходния месец август. 

Датите за всички видове плащания, извършвани от НОИ към осигурените лица и пенсионерите, се актуализират всеки месец и са достъпни през интернет страницата на института, рубрика „Календар на плащанията“. 

До юни 2024 г. е срокът за изготвяне на анализ на системата за задължителното пенсионно осигуряване, съобщиха за БТА от социалното министерство. С анализа се идентифицират съществуващите проблеми в системата. Анализът ще съдържа предложения за подобряването ѝ. Документът ще представи и цялостен преглед на системата, категориите на труд за пенсиониране, учителския пенсионен фонд, наследствените пенсии, „вдовишките добавки“ и инвалидните пенсии, както и предложения за подобряване на пенсионната система.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!