Обратно към категорията

Плащат през януари парите на работниците от затворените бизнеси

Добавено на: 30.12.2020 11:21
   

Правителството реши днес да удължи мярката 60/40 до края на март, а в следващите седмици, по думите на премиера, ще гарантира прилагането й до септември 2021 г. Продължава подкрепата за туризма и транспорта с мярката 80/20, а от първи януари се въвежда помощта от 75 % за затворените бизнеси.

До момента по мярката 60/40 са изплатени над 627 млн. лв. и са запазени 250 000 работни места.

Правителството реши също да удължи до 31 март 2021 г. срока за изплащане на компенсации с цел запазване на заетостта в размер на 290 лв. месечно на работниците, служителите и самоосигуряващите се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“.

„Допустимите кандидати по мярката са работодатели от секторите пътнически и градски транспорт, пътнически сухопътен транспорт, хотелиерство, ресторантьорство. Право на подпомагане по тази линия имат и самоосигуряващи се лица с дейност в същите сектори, както и упражняващи свободна професия и еднолични търговци“, заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

До този момент по тази мярка са разплатени 43 милиона лева и са запазени около 30 000 работни места.

Работниците от затворените от 1 до 31 януари бизнеси ще получават компенсации в размер на 75 % от осигурителния си доход. Дотук кандидатствалите по мярката са над 5000 работодатели за 23 000 работници, което струва на държавата 11 млн. лв.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!