Обратно към категорията

Пловдивски кондуктор отказа да продаде билет на бременна жена

Добавено на: 10.03.2020 08:04
   

Бременна жена в Пловдив твърди, че е била подложена на обидно отношение от кондукторка в автобус от градския транспорт в Пловдив, защото опитала да плати за билета си със стотинки, съобщава NOVA.

Елена Атанасова е бременна в 9-тия месец. В края на миналата седмица младата жена пътувала с автобус 25 в Пловдив. Тя била неприятно изненадана, когато кондукторката отказала да вземе стотинките, които извадила, за да си купи билет.

"В другите рейсове от градския транспорт кондукторите са доста любезни и просто не очаквах подобно държание", каза потърпевшата Елена Атанасова.

От скоро по тази автобусна линия е въведена системата за самотаксуване. Има и кондуктор, който обяснява на пътниците как да използват апаратите.

"По принцип винаги имам по 1 лв. в мен, но този път имах стотинки - едно 50, две по 20 и две по 5. Подадох ги на кондукторката, при което тя ми ги върна и ми каза: "Сега, с тези стотинки ще станеш и ще си вземеш билет от безкондукторното таксуване", заяви още Атанасова.

По фабрична настройка обаче автоматите за самотаксуване не приемат жълти стотинки. За да се таксуват пътниците, трябва да имат точно приготвена сума на монети от 10 стотинки до 1 лв.

"Погледнах към въпросната госпожа, тя беше доста доволна от себе се явно, че ме е разкарала напред-назад в движещия се автобус и казах, че апаратът не приема жълти стотинки, въпреки че съм сигурна, че на нея ѝ е пределно ясно това нещо. Тя ми каза, че нямало да ги вземе и извадих 5 лв., дадох й ги и единствено я попитах дали жълтите стотинки също не са пари. Нямаше отговор, но ми каза, че не я интересува", каза потърпевшата.

Обидена от отношението на служителката, Елена се обадила на телефона за сигнали с въпрос дали има правило жълтите стотинки да не се използват за заплащане на билет, но не получила отговор. От фирмата, която обслужва автобусна линия, обясниха, че не би трябвало да се прави разлика жълтите стотинки и останалите монети.

"Напоследък вземаме всякакви монети и дори на кондукторите сме обърнали специално внимание за това. Въпросната кондукторка, която е, тя е от няколко дни. Може би за това се е отнесла така. Първоначално е насочила гражданката като не знае какво е към монетния автомат, а след това вече е отказала да вземе и монетите", добави ръководителят на "Автобусни превози" Костадин Тотков.

Управителите на автобусната фирма признават, че системата за самотаксуване все още има много недостатъци и че на хората не са им ясни всички стъпки, за да могат сами да си закупят билет за пътуване.

"Хората се затрудняват в това положение. Ако сме накърнили госпожата, се извиняваме не само от името на кондукторката, но и от името на фирмата. Считаме, че подобни случаи няма да се повтарят", каза Костадинов.

Източник: dariknews.bg


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!