Обратно към категорията

Поли Генова е новият национален посланик на УНИЦЕФ България

Добавено на: 10.04.2023 14:21
   

Поли Генова е новият национален посланик на добра воля на УНИЦЕФ България. Това съобщиха от УНИЦЕФ-България. Представителят на УНИЦЕФ в България Кристина де Бройн приветства Поли Генова в офиса на фонда в София и двете обсъдиха актуалните програми и приоритети, по които ще продължи съвместната работа.

„Поканата към Поли Генова е естествено развитие на нашето дългогодишно сътрудничество, за което благодаря от името на УНИЦЕФ. Поли е ярък застъпник за правата на децата и неведнъж е заставала зад каузите на УНИЦЕФ като ранното детско развитие, елиминирането и превенцията на насилието над жени и деца, както и приобщаващото образование за всяко дете. Щастлива съм, че в нейно лице децата на България имат още един силен глас, който ще поставя проблемите и ще ги защитава, така че всяко дете да расте здраво, щастливо и в безопасна среда, за да развива пълния си потенциал", заяви Кристина де Бройн. 

Приемам ролята на национален посланик на УНИЦЕФ с голяма радост и вярвам, че заедно ще постигнем прекрасни неща за децата на България, каза Поли Генова и изрази подкрепата си за темата за ранното детско развитие и фокуса върху първите години от живота на децата, като изключително значими за развитието им. По думите й колкото по-рано се установи забавяне в развитието на детето или някакво отклонение от нормите, толкова по-голям шанс има то да ги преодолее, като за целта са нужни качествена диагностика, грижа, информираност на родителите, лекарите, педагозите.

УНИЦЕФ работи в над 190 държави и територии в подкрепа на уязвими деца.

Посланици на добра воля в България са били певецът Владимир Ампов - Графа, певицата Соня Йончева и актрисата Елена Петрова. Посланиците на добра воля са известни личности в областта на изкуството, науката, литературата, развлеченията, спорта или други сфери на обществения живот, които дават своя принос към работата на УНИЦЕФ. Те използват своите талант и слава, за да се застъпват за децата, да подкрепят мисията на УНИЦЕФ да осигури правото на всяко дете на здраве, образование, равенство и закрила, и да набират средства.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!