Обратно към категорията

Политици и експерти обсъждат "Зеления дневен ред"

Добавено на: 05.04.2022 06:57
   

Политици и експерти от България и Европа ще участват днес в конференцията "Зеленият дневен ред: Нулевите нетни емисии като път за устойчивото бъдеще", съобщиха организаторите от MOVE.BG - коалиция от неправителствени организации. Конференцията ще започне в 10:30 ч. и ще се излъчва на живо във Фейсбук и YouTube.

Програмата за събитието е разделена в четири части. Конференцията ще бъде открита от Саша Безуханова, основател на MOVE.BG. Коментар по темата за зелена трансформация в първата част ще направи и Цветан Кюланов, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов ще направи специално обръщение във втората част, която е на тема "Мисия Нулеви нетни емисии". Неговата румънска колега Барна Танчок също ще има изказване в този панел.

За иновациите като път към нулеви нетни емисии ще говори Йонна Драке, заместник генерален-директор на Генерална дирекция "Научни изследвания и иновации" в Европейската комисия. По темата за решенията за справяне с предизвикателствата участие ще вземе Естер Асин, директор на WWF-European Policy Office.

За енергийния преход за нулеви нетни емисии ще говорят евродепутатът Петър Витанов и Димитър Енчев, управляващ партньор в Postscriptum Ventures.

Главният изпълнителен директор на Българската фондова борса Маню Моравенов ще се включи в панела "ESG стандарти за нулеви нетни емисии".

Заместник-министърът на образованието и науката акад. Константин Хаджииванов ще дискутира в темата "Наука за нулеви нетни емисии".

Накрая са предвидени въпроси от публиката - насочени само към гостите от кръглата маса.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!