Обратно към категорията

Полицаи протестират в Бургас и Пловдив днес

Добавено на: 27.10.2020 09:39
Снимки: Pixabay.com
   

Протест на полицаите ще се проведе днес в Бургас. Причината за недоволството им е, че не са включени в списъка на държавните служители, които ще получат допълнителни възнаграждения, коментират от БНР.

30% увеличение на заплатите ще получат държавните служители, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Полицаите обаче не са сред тях! „Породи се напрежение, защото трудът ни не е оценен“, посочи председателят на синдикалната федерация на служителите в МВР в Бургас Генади Тенев:

Наравно с медиците, мислим, че служителите на МВР бяха изложени на най-голям риск и продължават да са изложени на най-голям риск. Има и такива, които са заразени с коронавирус и то вследствие на контакти във връзка с изпълнението на служебните задължения. Най-важното е, че те си вършат работата. До момента не са спряли“.

Служители на охранителна полиция и затворите в региона също ще подкрепят исканията на своите колеги. Протестът ще започне в 18:15 часа до Съдебната палата

В интервю за "Хоризонт" в неделя, министърът на финансите Кирил Ананиев обяви, че увеличение на заплатите на служителите на МВР заради ковидкризата не се предвижда. Той се аргументира с предишно увеличение, както и с намерението  на правителството да увеличи с 10 процента заплатите на всички държавни служители догодина.

Полицаи и пожарникари излизат довечера на протест и пред сградата на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Синдикатите на служителите от вътрешното министерство  заявяват, че се чувстват обидени и унизени от факта, че заплатите им не бяха увеличени от 1-ви август с 30 на сто, както на други 34 държавни структури.

Синдикалната федерация на служителите в МВР настоява за започване на преговори за увеличение на възнагражденията им от 1-ви януари догодина.

Предупреждават, че са в стачна готовност като до края на месеца, ако не получат отговор, регионалните им протести ще прераснат в национални.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!