Обратно към категорията

Полицейски протест и контрапротест се провеждат в София

Добавено на: 29.11.2020 13:24
Снимки: Ани Петрова
   

Полицаи провеждат втори национален протест пред сградата на Народното събрание с искане за 30-процентно увеличение на заплатите им. В близост до тях - на площад "Народно събрание" контрапротест провеждат хора от националната инициатива "Системата ни убива" и протестиращи срещу властта, съобщава БНР. 

Служителите на реда защитават исканията си за 30% ръст на заплатите, както е и в други администрации с постановление на Министерски съвет.

Полицаите смятат, че управляващите не забелязват, че те също са на първа линия в борбата с коронавируса.

Лидерът на Синдикалната федерация на служителите в МВР, която, организира протеста, Валентин Попов заяви, че дадените до момента 15% увеличение могат да послужат като добра основа за преговори, но не и за нещо повече.

От СФСМВР са категорични, че ще инициират и други, различни по форма и вид, протестни прояви, ако въпросът не бъде решен.

От "Системата ни убива" пък организират контрапротест срещу полицаите, "поради недопустимо поведение, неадекватни действия, бездействия, обиди от страна на полицаите към протестиращите, включително и използването на физическа сила, продиктувана от озлобяване", както се посочва в изпратено от тях писмо до медиите. "Съжаляваме за единиците достойни полицаи в техните редици, но смятаме, че тяхното мълчание е съучастие за прогнилата им система", се посочва още в съобщението. Към тях се присъединяват представители на т. нар. Орлов град и на палатковите лагери при Президентството и Софийския университет.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!