Обратно към категорията

Полицейски синдикати искат увеличаване на минималната заплата

Добавено на: 02.11.2022 09:30
   

Синдикална федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (СФСМВР) застана зад идеите на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на труда "Подкрепа" за пълно компенсиране на инфлацията, както в държавния, така и в частния сектор. От полицейската федерацията посочват, че ръстът на доходите, описан от синдикатите, е задължителен и това е начинът за компенсиране на инфлацията.

От СФСМВР са съгласни, че минималната работна заплата трябва да бъде повишена от 1 януари от 710 до 850 лв., в бюджетния сектор да има актуализация с 12-13 на сто, а в администрацията - с 15 процента. Освен това полицейският синдикат настоява за въвеждане на необлагаем минимум, равен на минималната работна заплата.

Представители на синдикатите изразиха несъгласие с предложението на Министерството на финансите, заложено в проектобюджета за следващата година, минималната работна заплата да се запази в размер на 710 лв. На брифинг в Министерския съвет, след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество преди дни, главният икономист на КНСБ Любослав Костов определи предложението като „скандално и недопустимо“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!