Обратно към категорията

Поскъпват пощенските услуги

Добавено на: 01.11.2019 08:36
   

От днес „Български пощи“ повишават с до 20% цените на някои от услугите си : кореспондентски пратки, печатни произведения и малки пакети „със и без предимство“ за страната, предаде БГНЕС. Това е услугата, според която пратките се доставят по възможно най-бързия начин.

Увеличение ще има и за кореспондентски пратки, печатни произведения и малки пакети „със и без предимство“ за чужбина, както и допълнителната универсална пощенска услуга „препоръка“ отново за чужбина.

Основание за увеличението на цените на международните пратки е промяна в стойностите за доставка на международни писмовни пратки (крайни такси) на чуждите пощенски администрации.

Има увеличение на разходите за материали, разходите за амортизации и тези за възнаграждения. Минималната работна заплата през 2019 г. е увеличена от 510 лв. на 560 лв., мотивират се от „Български пощи“.

Оттам изтъкват, че няма промяна в цените на най-масово използваните услуги като непрепоръчана кореспондентска пратка „без предимство" до 50 грама, изпращане на пощенска картичка „без предимство“ и препоръчаните писмовни пратки „с предимство“ над 1 кг за чужбина.

Същите остават цените и за вътрешните и международните колетни пратки, цената на услугата „препоръка“ за страната и др.

Средното изменение при международните пратки - писма, малки пакети и печатни произведения „без предимство“, е около 15%, като цените при пратките над 1 кг остават без промяна.

За препоръчаните обемни пратки за чужбина, които са пратки „с предимство“, изменението на цената е между 7 и 20%.

Променя се цената на допълнителната услуга „препоръка“ от 4 лв. на 4,90 лв., показват новите тарифи на „Български пощи“.

В страната средното повишение при писмата, малките пакети и печатните произведения „без предимство“ e 6,9%.

Увеличават се цените на писмовните пратки „с предимство“ в различните формати, като нарастването е с 15%.

Новите тарифи са съгласувани с Комисията за регулиране на съобщенията, уверяват от дружеството.

Информацията за новите цени идва дни след като според решение на Министерския съвет на пощите бе разпоредено да поемат и разпространението на печатните издания - дейност, която досега те извършваха само за абонамент.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!