Обратно към категорията

Последен ден от предизборната кампания

Добавено на: 30.09.2022 08:00
   

Днес е последният ден от предизборната кампания преди предсрочния вот за народни представители в неделя. В 24.00 ч. на 30 септември в България приключва предизборната кампания. 

Утре, 1 октомври е "Ден за размисъл" и  предизборната агитация и оповестяването на социологически данни ще е забранено до края на изборния ден - в 20 часа на 2 октомври.

Българите в страната и зад граница ще гласуват в над 12 000 секции, като прогнозно за хората с увреждания и за тези, които са под карантина с Covid-19 се разкриват 290 подвижни секции.  Също днес по утвърдени графици и под полицейска охрана към районите в страната тръгват над 10 хиляди машини за гласуване с инсталирания софтуер.

Продължават полицейски акции в различни градове в цялата страна. Органите на реда следят за купуване на гласове и битова престъпност. От прокуратурата обобщиха, че от началото на предизборната кампания са образувани 36 досъдебни производства. До момента има повдигнати три обвинения. Очаква се днес служебният вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров да предоставят обобщени данни за предприетите от МВР действия при подготовката за произвеждането на изборите за Народно събрание.

Припомняме, че изборите на 2 октомври бяха насрочени с указ на държавния глава след като правителството на Кирил Петков падна след вот на недоверие и след като в рамките на 47-ото Народно събрание не се сформира нов кабинет.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!