Обратно към категорията

Повдигнаха ново, по-тежко, обвинение спрямо Кристиан Николов

Добавено на: 22.04.2020 18:08
   

Софийска градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо Кристиан Николов, като на същия е предявено ново, по-тежко обвинение за извършено от него умишлена катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков.

Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място.

Съгласно новото обвинение, наказанието е от 15 до 20 години или доживотен затвор. В Софийския градски съд беше внесено искане той да бъде задържан за постоянно под стража.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара от ПТП на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми - счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Освен 22 - годишният Кристиан Николов и майка му Десислава Пешева, към наказателна отговорност вече са привлечени и спътниците на Николов в автомобила, с който той предизвика пътния инцидент. Симона Цветкова, приятелка на Кристиан и Георги Иванов, син на депутата Любомир Иванов, са обвинени, защото са отказали да свидетелстват за обстоятелствата, довели до катастрофата в неделя.

Обвиненията на Цветкова и Иванов са по отделени материали от делото срещу Кристиан Николов. Те са освободени снощи от ареста срещу парични гаранции от по 10 000 лева.

Десет пъти по-голяма е паричната гаранция на майката на обвинения, че е причинил смъртта на Милен Цветков 22- годишен мъж - Десислава Пешева. Тя ще отговаря, че му е позволила за управлява фирмения автомобил, след употреба на наркотични вещества.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!