Обратно към категорията

Повечето фирми ще получат помощта от 110 лв./ MWh електроенергия в началото на декември

Добавено на: 12.11.2021 15:44
   

По-голямата част от фирмите ще получат помощта от 110 лева на мегаватчас електроенергия в началото на декември. Това заяви енергийният министър Андрей Живков:

"Тези, които до момента са получили фактурите си, към 75-80 процента от фирмите, те ще получат приспаданията в първите дни на декември заедно с ноемврийската сметка.

А от понеделник започват плащания, тъй като ние имаме крайни клиенти, които са клиенти на нашите дружества в групата на БЕХ, те още не са фактурирани, така че там директно можем да включим компенсациите още сега".

Андрей Живков съобщи още, че от днес вече официално бордът на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ) е от 9 души и посочи задачите, които ще трябва да свършат:

"Да получат програма за финансово стабилизиране и оздравяване на всички дружества в групата на БЕХ, да подготвят и идеи за това как БЕХ би могъл да се включи в разработването на проекти във връзка с прилагането на Плана за възстановяване и устойчивост и да се подготвят конкурси за постоянни членове на борда на БЕХ."


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!