Обратно към категорията

Правителството одобри схемата за подпомагане на бизнеса 60 на 40

Добавено на: 30.03.2020 15:21
   

Правителството одобри схемата за подпомагане на бизнеса 60 на 40. 

Бизнесът, който е засегнат непосредствено от заповедта на здравния министър кандидатства без условия за подпомагането по схемата 60 на 40, ако прецени.

Министър на труда и социалната политика Деница Сачева обясни:

„Това са търговия на дребно, без търговия с автомобили и мотоциклети, сухопътен транспорт, пътнически въздушен транспорт, хотелиерство, дейност на ресторанти и заведения за бързо обслужване, дейност на питейни заведения, прожектиране на филми, туристическа агентска и операторска дейност, организиране на конгреси и търговски изложения, предучилищно образование, като тук се включва основно частен сектор – детските градини, артистична и творческа дейност, други дейности в областта на културата, спортни и други дейности, свързани с развлечения и отдих, поддържане на добро физическо състояние“.

„След интензивни разговори с работодатели от Банско в тази граха са включени и други икономически дейности, конкретно за работодатели, които са преустановили дейност, осъществявана на територията на отделни населени места, в които със заповед на държавен орган са въведени противоепидемични мерки на основание на чл. 63 от Закона за здравето“, продължи Сачева.

Тя обясни, че тези работодатели ще могат да кандидатстват още от утре за компенсации в Агенцията по заетостта.

За подпомагане могат да кандидатстват и фирмите, които са намалили оборота си от продажби с над 20% през март спрямо същия месец на миналата година.

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!