Обратно към категорията

Правителството продължава помощта за гражданите от Украйна чрез настаняването им в държавни бази

Добавено на: 31.10.2022 15:35
   

МС взе решение за продължаване на помощта за бежанците от Украйна. Това ще се случи чрез настаняване в държавни бази. Това заяви на брифинг вътрешният министър Иван Дерменджиев.

"Искаме да сме сигурни, че при зимните условия те ще бъдат настанени в подходящи места", допълни той. Министърът на туризма от своя страна поясни, че до момента са изплатени 523 млн. лева. 200 млн. от тях са за сметка на бюджета, а около 300 - от европейски фондове.

"Нуждаещите се от закрила ще бъдат настанени в държавни бази и грижата за тях ще продължи. Ще бъдат изплатени всички безспорни суми на хотелиерите. До края на тази седмица ще бъдат входирани. В рамките на 15 дни ще бъде отворен период за подаване на жалби за неизплатени средства, като на всеки ще бъде отговорено индивидуално", заяви Илин Димитров. 

Той посочи, че има три варианти, заради които не са били изплатени суми. "Първият е, ако лицето е напуснало хотела и продължава да се води регистрирано там, ако е започнало работа и не е съобщило в рамките на месец или ако е настанено в повече от един хотел. Има и четвърти проблем - той е софтуерен и е свързан с декларациите за изхранване", обясни министърът. И увери, че всичко ще бъде изплатено в нужния размер.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!