Обратно към категорията

Правителството удължи срока на програмата за хуманитарно подпомагане на украинските бежанци

Добавено на: 29.12.2023 07:09
   

До 30 април 2024 г. се удължава срокът на Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в България, приета през 2022 г., съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. При удължаването се запазват сега действащите условия.

С решение от 2022 г. Министерският съвет приема Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в България, като от тогава досега срокът ѝ е удължаван няколко пъти. Съгласно решение на Министерския съвет от 29 септември 2023 г. той изтича на 31 декември 2023 г., но ще бъде удължен.

Със заповед от 4 септември 2023 г.  министър-председателят създаде работна група за разработване на Програма за хуманитарно подпомагане и интеграция на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България. Предстои финализиране разработването на нова програма, след което ще бъде проведена процедура за нейното съгласуване и одобряване от Министерския съвет. С новата Програма ще се очертаят мерките по приоритетни области, които да осигурят възможност за живот и реализация на лицата с предоставена временна закрила в България, с произтичащите от това права и задължения. Ще се създаде ясна и прозрачна система за разселените лица, която ще осигури възможност за по-ефективна работа на администрациите и преодоляване на предизвикателствата, пред които е изправена България като приемаща страна, уточняват от правителствената информационна служба. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!