Обратно към категорията

Предлага се недопускане на коли до Крайбрежната алея във Варна

Добавено на: 22.05.2020 09:54
   

Гражданско сдружение предлага по Крайбрежната алея на Варна да не се допускат автомобили, за да могат хората да се разхождат спокойно край морето. В искането се посочва и организирането на екологичен транспорт с платформи за инвалидни и детски колички.

Крайбрежната алея е едно от най-посещаваните и обичани места особено в топлите дни. Това е така не само защото тя е близо до плажа и морето, а и защото тук има много нощни клубове и летни ресторанти. През лятото тук движението е по-натоварено дори от централен булевард. Във всяко свободно място има автомобили, дори там, където има забранителни знаци.

Сдружение "Варна диша" е представила цяла концепция за алеята. Като според председателя й Милен Славов това ще подобри облика на града, защото ще бъдат интегрирани море, плаж и парк в едно цяло.

Милен Славов - сдружение "Варна диша": Не трябва да има автомобили, за да бъде безопасно за пешеходци и велосипедисти, за да може хората да се наслаждават на природата, да дишат чист въздух, а не бензинови изпарения. А най-вече да не се случват пътнотранспортни произшествия. За последните 3 години има регистрирани 16 ПТП, които за щастие са без летален изход.

Тодор Иванов - зам.-кмет на община Варна: Това е една идея, която се върти в публичното пространство много отдавна. Изключително добра като идея и като възможност за гражданите да дишат чист въздух. От дълго време работим по тази тема. Тук има концесия, с която няма как да не се съобразим, земята е държавна, така или иначе онова, което зависи от общинската администрация ще бъде направено, но естествено, че има много условности - собственост, начин на движение, организация на целия район като инфраструктура. Когато се вземат необходимите решения, общинската администрация ще съдейства по всички законово обосновани начини.

БНТ


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!