Обратно към категорията

Предлагат забрана на политическата дейност в училище

Добавено на: 30.07.2021 07:26
   

Служебният кабинет предлага забрана на политическата и партийна дейност в училище. Това предвиждат промени в Закона за предучилищното и училищното образование, одобрен на днешното заседание на Министерския съвет. На работа педагозите трябва да са политически неутрални. Изискването трябва да важи и за началниците и служителите в Регионалните управления на образованието, се посочва в проекта.

Предложението на Образователното министерство за законодателни промени е провокирано от множество случаи, при които служители от Регионалните управления на образованието участват активно в партийни мероприятия по време на предизборни кампании, включително в качеството на кандидати от името на партии и коалиции. В системата на образованието са създадени видими зависимости от политическо и партийно естество. 

Подобни дейности могат да изместят професионалното начало при управлението на образователната система и да доведат до недопустимо политическо влияние върху учителите и учениците, се посочва в мотивите към проекта.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!