Обратно към категорията

Представят Плана за възстановяване на инвестиционен форум

Добавено на: 12.09.2022 06:20
   

Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще открият днес в София събитието "Големите пари за малкия бизнес: Възможности за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост", съобщи Министерството на иновациите и растежа.

Информационната среща ще се проведе в хотел "Балкан" в столицата от 12:00 часа.

Събитието се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерство на иновациите и растежа. В него ще се включат още главният директор на Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" Илияна Илиева, изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков и други.

Пред микро-, малките и средните предприятия ще бъде представена първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост – "Технологична модернизация". В момента тя е отворена за кандидатстване до 21 септември и е с бюджет 260 млн. лв. Спрямо големината микро-, малките и средните предприятия в страната могат да получат между 180 000 и 700 000 лв. за ново оборудване, техническа модернизация, софтуер и др.

Екипът на министър Пулев ще представи и детайли около програмите, които ще стартират до края на годината по ПВУ и по структурните фондове на ЕС в общ размер на 735 млн. лв., от които по Плана за възстановяване са 600 млн. лв.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!