Обратно към категорията

Представят променената винена карта на България на Международния панаир в Пловдив

Добавено на: 09.03.2022 08:56
   

В рамките на пет дни - от днес до 13 март Международният панаир в Пловдив става център на винената промишленост. Изложбата ще демонстрира богата селекция от винени напитки – автентично местно производство и световни марки, комбинации от старинни и съвременни технологии, модерна техника и материали. Това съобщиха от пресцентъра на Международния панаир. "Винария 2022" се организира под егидата на Министерството на земеделието и със съдействието на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК).

По данни на организаторите за първи път в изложението се включва Асоциацията на производителите и износителите на вино в Азербайджан. Тя обединява винарни, които развиват и промотират национално производство, традиционни и модерни технологии във винената индустрия. Азерските компании ще бъдат представени в Палата 11 на панаирния град. Там са разположени експозициите и на квалитетни изби от Италия, винопроизводители от Португалия и Словакия, бутиково вино от Словения. "Винария 2022" включва още богата гама от качествени тероарни вина от Германия, Австрия и Франция. Продукцията на бутикови изби от различните региони на България ще илюстрира променената винена карта на страната ни. Всички изложители ще се състезават в най-очаквания конкурс „Изборът на потребителя“.

По време на изложбата ще бъдат показани нови сортове грозде, методи и инвентар за преработка, системи за контрол на качеството. Всички тези иновации ще бъдат експонирани в технологичната зона, която по традиция привлича браншовици, експерти, специалисти. Собствениците на малки изби могат да се запознаят с подходящи за мащабите на тяхното производство нови технологии и машини. Очаква се експозицията на повече от 50 технологични решения и производствени иновации в сектора да предизвика интереса също на големи винопроизводители и лозари.

„Градът на виното и деликатесите“ е сред най-атрактивните за посетителите зони, където се презентират новите колекции вина, спиртни напитки, изискани храни и специалитети, допълват от панаирния пресцентър. Изложителите имат възможност да организират дегустации, презентации и демонстрации пред аудитория от бъдещи клиенти и партньори. Над 45 винарски изби с международен престиж ще покажат своите колекции от маркови и новоразработени напитки. Посетители ще могат да се ориентират в богатото винено разнообразие, разчитайки на професионална и компетентна помощ.

БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!