Обратно към категорията

Представят рейтинговата система на висшите училища в България

Добавено на: 14.11.2022 07:21
   

Новото издание на Рейтинговата система на висшите училища в България ще бъде представено днес в Министерството на образованието и науката (МОН), съобщи пресцентърът на ведомството.

Рейтинговата система сравнява представянето на 52 висши училища в рамките на 52 професионални направления на основата на десетки показатели, измерващи различни аспекти на учебния процес, научната дейност, учебната среда, предлаганите социално-битови и административни услуги, престижа и регионалната значимост на висшите училища, както и реализацията на завършилите на пазара на труда.

"Рейтинговата система на висшите училища в България е една от най-добрите в света и тя е създадена с идеята да ориентира кандидат-студентите в кое висше училище и в кое професионално направление да изберат да учат, както и какви са техните перспективи за обучение и за реализация". Това каза на 2 декември 2021 г. тогавашният министър на образованието и науката акад. Николай Денков при представянето на 11-ото издание на Рейтинговата система на висшите училища в България. Той добави, че системата помага и на ректорските ръководства с информацията, събрана в нея.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!