Обратно към категорията

Премиерът свиква Съвета по сигурността към МС

Добавено на: 17.10.2023 11:56
   

Очаква се премиерът Николай Денков да свика Съвета по сигурността към Министерския съвет. За предстоящото заседание на Съвета по сигурността министър-председателят съобщи миналия четвъртък в парламента. 

Там представителите на изпълнителната власт, шефовете на службите за сигурност, председателят на Народното събрание и лидерите на парламентарните групи обсъдиха рисковете пред националната сигурност на България заради задълбочаващия се конфликт между Израел и радикалната ислямска групировка „Хамас“ и продължаващата война в Украйна. 

Ако министър-председателят свика днес заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет това ще бъде четвъртата среща за последните 10 дни, на която ще се обсъждат рисковете пред националната сигурност. Консултативна среща по темата свика и президентът, но без представители на парламентарните групи. 

Заради ситуацията в Близкия изток заседава и Националния контратерористичен център, свикан от премиера. След всички срещи представителите на институциите заявиха, че на този етап няма непосредствена заплаха за България заради войната между Израел и „Хамас“, но при задълбочаване на конфликта има риск от нов бежански поток.

Министерството на отбраната усилва охраната на границата ни с Турция като изпраща там допълнително 50 военни, за да подпомогне МВР в противодействието срещу нелегалната миграция. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!