Обратно към категорията

Превозвачи твърдят, че пътната инфраструктура е основна причина за катастрофите

Добавено на: 24.08.2022 08:11
   

От Камарата на автомобилните превозвачи алармират, че шофьорите и останалите участници в движението, са жертви на пътната инфраструктура в България. Повод за тази констатация са големия брой станали катастрофи по първокласни пътища. От Камарата коментираха и кадрите запечатани от видеорегистратор, който илюстрира момента на удара между цистерна и джип край ботевградското село Скравена.

Инцидентът стана привечер на 22 август, а при удара, цистерната, пълна с 15 тона газ, изхвърли джипа от пътното платно в близките храсти. В джипа са пътували седем души:

"От кадрите ясно се вижда състоянието на пътната инфраструктура и как пътно-транспортните произшествия буквално подскачат по пътя. Не за първи път сме виждали и ние състоянието на инфраструктурата. Това е международен път, това е път Е-79, първокласен път и през него минава изключително много натоварен транзитен трафик, в това число и тежкотоварен и е недопустимо в такова състояние да се намира българската инфраструктура. Българската държава през последните месеци, да не кажа близо година, не полага никакви грижи за пътната инфраструктура".

От Камарата на автомобилните превозвачи преди няколко месеца са сигнализирали за лошия път на Витиня. Превозвачи настояват за сериозна реформа при пътното строителство и качеството на пътя:

"Ние много пъти сме казвали какво препоръчваме. Първо, да започнат да се строят качествени пътища в България. Дупки, кръпки се появяват и така нататък. Това нещо в другите европейски държави защо не се случва ние не знаем?! Пътуваме в цяла Европа, но това е факт. Многократно сме попадали на пътни отсечки и участъци, които се възлагат да се строят, че да не покрият минималните изисквания за осево натоварване на тежкотоварните автомобили. Многократно сме ставали свидетели как и аварийните ленти са по-тесни и не отговарят на изискванията на магистралите, за да се спести от асфалта и от разходи на строителя", каза Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!