Обратно към категорията

Президентът обяви началото на 17-ото издание на „Българската Коледа“

Добавено на: 29.11.2019 14:47
   

Кампанията се провежда под патронажа на държавния глава в помощ на болни деца, а темата и целите на кампания 2019/2020 бяха представени в университетската болница „Света Марина“ във Варна.

"Избрах да дадем началото тук, не защото е най-високотехнологичното лечебно заведение,  а защото точно тук, където се полагат грижи за хиляди деца, нашият призив ще прозвучи най-силно", каза в словото си Румен Радев.

Седемнадесетото издание на  благотворителната инициатива призовава „Да дарим бъдеще на болните деца“ чрез осигуряване на съвременна високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, съвременно лечение и активна рехабилитация.

За 2019 година инициативата събра 2 милиона 440 хиляди лева. С тях бе подпомогнато лечението и рехабилитацията на 551 български деца и бе осигурена апаратура в 19 лечебни заведения, отчете президентът Радев. Той допълни, че зад тези цифри стоят добрите сърца и талантът на много хора.

Новото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа” си поставя за цел да помогне за съвременното лечение на децата и като осигури високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, лечение и рехабилитация в университетски и многопрофилни лечебни заведения, както и в рехабилитационни центрове, които имат изградени компетенции и ясна стратегия за подобряване на диагностиката и лечението на тези заболявания, и функционират като референтни центрове.

През 2018/2019 фокусът на благотворителната инициатива беше подкрепата за деца с тежки заболявания и увреждания. Те получиха възможността за диагностика, лечение, рехабилитация, медицински изделия и помощни средства, благодарение на даренията на хиляди българи.

Държавният глава и неговата съпруга Десислава Радева се срещнаха с лекари и деца – пациенти на УМБАЛ „Св Марина“. 

Darik news


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!