Обратно към категорията

Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на 15 май

Добавено на: 09.05.2023 09:34
   

Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на правителство в рамките на 49-ото Народно събрание на 15 май. Това съобщи пред журналисти в София държавният глава.

Той допълни, че разчита това време да се използва по най-правилния начин. НС трябва да осъзнае своята огромна роля, заяви Радев.

До момента НС не е произвело никакъв резултат, абсурдно е народни представители да говорят за нови избори, без да са изпълнили нито един от своите ангажименти, коментира президентът Радев.

Партиите отказват да поемат отговорност за управлението на страната, допълни още президентът. Коментира, че депутатите се опитват да вържат ръцете на служебния кабинет, като го оставят без приет бюджет.

Рискуваме много важните закони да не бъдат приети, това означава България да загуби не просто пари, а възможност за ускоряване на модернизацията на страната. Големият риск е от още по-малка избирателна активност и много ниска легитимност на следващото правителство, заяви Радев.

По думите му при експертния кабинет е важно кой ще понесе политическа отговорност - нещо, което партиите трудно могат да решат.

Според Радев по-тревожно от посегателството срещу главния прокурор Гешев е това, че служебният кабинет многократно е подавал сигнали за нередности, но няма движение по тях.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!