Обратно към категорията

Президентът свали доверието си към правителството

Добавено на: 04.02.2020 14:45
   

Считано от днес официално снемам доверие от правителството. Това каза президентът Румен Радев в официалното си обръщение към народа.

Румен Радев: Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това трябва да се сложи край. Считано от днес официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество.

 

"От три години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на българските граждани", каза президентът Радев. Той обясни, че не го прави като политически опонент, а като държавен глава с мисъл и грижа за страната ни.

 

Румен Радев: Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива, липсата на воля за реформи и за борба с корупцията.

 

В подкрепа на думите си той отбеляза липсата на вода в Перник, за която по думите му кабинетът отказва да поеме политическа отговорност.

Държавният глава зави, че парламентът "тихомълком" прокарва реформа на валутния борд, за чиито смисъл и основания българите са очаквали ясни разяснения. По негово мнение законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността и неравенството се задълбочават.

Да се обединим за справедливостта и държавността, за доброто на България, призова още президентът.

Премиерът Бойко Борисов беше изненадан от новината, че президентът е свалил доверието си от кабинета.
Той заяви, че така или иначе нямат пресечни точки в работата си с президента, с изключение на Консултативните съвети, на които "така или иначе нищо не се решава".

Борисов каза и че не се бои от това Радев да се кандидатира за премиер и да създаде своя партия.

Оставката на кабинета не зависи от президента, подчерта премиерът.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!