Обратно към категорията

Придвижване на автоколона от военна колесна техника по националната пътна инфраструктура

Добавено на: 04.06.2022 06:44
   

По националната пътна инфраструктура днес от Гърция към учебния полигон „Ново село“ ще се придвижва автоколона с колесна бронирана и небронирана техника на Сухопътните войски на Великобритания. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Придвижването е във връзка с участието на британски военнослужещи в съвместна тренировка с български и американски военни, която се провежда на учебния полигон.

От военното министерство припомнят, че формирование от Сухопътните войски на Великобритания се включи от 6 май в съвместната подготовка на полигона „Ново село“. Целта е подпомагане на процеса по изграждане на бойни и оперативни способности на многонационалната бойна група на територията на страната.

Участието на британски военнослужещи в съвместната подготовка е част от очертаните насоки за развитието на стратегическото партньорство между България и Обединеното кралство. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат, се посочва в съобщението на министерството.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!