Обратно към категорията

Приключи ремонтът на пътя Полски Градец - Тополовград - Устрем

Добавено на: 20.12.2023 07:59
   

С издаването на разрешението за ползване завърши основният ремонт на 23 км от път ІІІ-559 Полски Градец - Тополовград - с. Устрем. Финансирането в размер на близо 22,8 милиона лева е от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Рехабилитирани са две отсечки от трасето. Първата преминава през с. Светлина и Тополовград, а втората е на около километър след с. Мрамор, преди разклона за манастира „Св. Троица“, и е до кръстовището с пътя за с. Устрем.

Двата участъка са с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване, нови пътни знаци, ограничителни системи и хоризонтална маркировка. Ремонтирани са и две мостови съоръжения - при 9-и и при 16-и км.

Третокласният път e основна връзка на населените места в област Хасково с АМ „Марица“ и първокласния път І-5 Русе - ГКПП „Маказа“. По пътното трасе се осъществява и достъпът до ж. п. гара Стара Загора и ж. п. гара Раднево. Осигурява се и алтернативна връзка чрез път ІІ-55 между ГКПП „Капитан Андреево“ и АМ „Марица“, път І-5 Стара Загора - Хасково - Кърджали и І-8 Хасково - Харманли - Свиленград, които са по трасето на коридори №4 и №9 от Трансевропейската транспортна мрежа. С обновяването на пътя се улеснява и достъпът до културните и природни забележителности в региона - Тракийска крепост и култов комплекс „Палеокастро“ край Тополовград.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!