Обратно към категорията

Присъствените занятия на учениците засега остават

Добавено на: 11.02.2021 11:09
   

В България 12 области вече са в „червена зона“ по разпространение на коронавируса. Други 12 са в „оранжевата зона“, и само 4 са в „жълта зона“ - Видин, Добрич, Разград, Търговище, съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. В червените зони са включително Ямбол и Сливен.

„Темпът на нарастване все още не е много голям, но е видим. Той е налице както при заболеваемостта, така и при смъртността“, обясни доц. Кунчев.

Няма данни дали връщането на учениците в класните стаи е причина за увеличаване на ръста на новозаболелите, докладва министърът на образованието Красимир Вълчев. Той призна, че решенията се взимат на момента спрямо ситуацията, но отново защити идеята за присъствено обучение на децата.

57 учители са дали положителни проби за коронавирус при масовото тестване. Общо са направени 23 007 теста, съобщи още здравният министър. Сред непедагогическия персонал положителните проби са 17, при направени общо 6327 теста.

Заетостта на леглата в лечебните заведения за неусложнени пациенти е 35 на сто, а за интензивни – 38%. По-висока е заетостта на болничните легла в областите Благоевград, Варна, Габрово, Пазарджик, Силистра, София-област, Хасково и Шумен, съобщи здравният министър.


Маркери: съобщи, зона

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!