Обратно към категорията

Продължава борбата с огъня край Чепеларе, включват 2 хеликоптера

Добавено на: 30.08.2023 12:37
   

Вече трети ден горски служители участват активно в гасенето на пожара в района на Чепеларе. Над 100 представители на Южноцентрално държавно предприятие Смолян, Регионална дирекция по горите, пожарникари и доброволци участват в борбата с огъня, който продължава да бушува над село Хвойна.

Пожарът е в борова гора, като засегнатата площ е вече над 1000 дка. Има отделни огнища, които не са локализирани. Продължава работата и с тежката техника на Южноцентрално държавно предприятие, с която се осигурява достъп за противопожарните автомобили през труднодостъпния  терен, правят се просеки срещу разпространението на огъня

На терен в борбата с огнената стихия са служители на ЮЦДП и на държавните горски стопанства в Хвойна, Смолян, Широка лъка, Кормисош, Извора, Смилян, Михалково, Славейно, Златоград, Ардино, Асеновград и Пловдив. През нощта шест екипа на пожарната са дежурили, за да не се допусне разпространение на пламъците. Днес усилията също ще бъдат насочени огънят да бъде ограничен, за да не слезе към "Синият хан" и с. Хвойна.

В овладяването на пожара и днес ще се включат двата хеликоптера. За момента няма опасност за близките населени места. В частта около главния път пожарът остава ограничен.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!