Обратно към категорията

Продължават проверките на такситата по морето през лятото

Добавено на: 21.08.2021 11:44
   

Продължават проверките на такситата по морето през лятото, съобщава БНР.

За последните три месеца, които съвпадат с активния летен сезон, в Бургас са проверени 149 таксита и са съставени 9 акта, каза изпълнителният директор на Автомобилната администрация Бойко Рановски.

По време на проверките са установени таксиметрови автомобили, които не са минали годишен технически преглед, водачи, които нямат удостоверение за психологическа годност и удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил.

Във Варна проверените таксита са над 400, а съставените актове – 15. "Тук нарушенията са основно изчакване на спирки на Градския транспорт, на места, необозначени за стоянки на таксиметрови автомобили. Имаме случаи на установен таксиметров автомобил, в който не е поставена информация за цените. Водачи извършват таксиметров превоз без валидно свидетелство за управление във Варна. Имаме два случая на таксиметрови автомобили, които нямат разрешение за извършване на таксиметров превоз. В тези два случая сме наложили принудителна мярка - спиране от движение на автомобилите", поясни Рановски

Към Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" са постъпили и оплаквания на пътници. "Основно са за неиздаване на касови бележки. Според пътуващите - цена, по-висока, отколкото е трябвало. В повечето случаи ги проверяваме заедно с колегите от НАП", каза още той. От Автомобилна администрация уточниха, че проверяват и камионите, пренасящи житни култури, тъй като в много случаите те се претоварват, което крие риск инциденти на пътя.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!