Обратно към категорията

Проект: Въвеждат такса "водомер"

Добавено на: 25.01.2020 09:52
   

Въвеждането на нова такса “водомер” предлагат от регионалното министерство. Идеята е хората да плащат за вода дори да не живеят постоянно в къщата или в апартамента.
Предвижда се да се промени принципът за формиране на цената на водата, като в нея се включи освен променлива част, зависеща от количеството на ползваните услуги, така и постоянна част, заяви в парламента регионалният министър Петя Аврамова. Хиляди хора имат вили, в които ходят по няколко пъти в годината и то само през лятото. В селата има необитаеми къщи. В курортите пък много хора имат имоти, в които ходят само през лятото.

Ако промените бъдат приети, тези хора ще плащат за вода ежемесечно, въпреки че не са били в съответната къща или апартамент. Такса “водомер” ще бъде предложена с проект на закон за ВиК, който ще бъде готов до април-май. В момента с нарушено водоснабдяване са 137 хил. души. Има и региони, в които немалко хора са в потенциална опасност от въвеждане режим на водата поради липсата на валежи.

в. Труд


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#4 Iwan Stoianow 27.01.2020 11:56

Айде и такса въздух, за кога я бавите

 

 

#3 Коко 26.01.2020 01:02

Предлагам да се въведе и такса електромер, такса газомер, такса л*йномер, както и задължителната такса кантар. Ходиш или не ходиш до магазина, да има такса кантар която да ти идва в данъка на имота, задължително!


#2 Любомир Стаменков 25.01.2020 19:26

Да тяма повече ползватели без водомер, като са на база ползвателите са повече, водата се пилее от развалени казанцчета напояват градините и т.н за сметка на лмицата в блока

 

 

#1 Любомир Стаменков 25.01.2020 19:23

По скоро да няма хора без водомер или ако има то в сградата водата извън тази във водомерите да се начислява на тези на база защото те имат развалени казанчета и не им пука, други намаляват бро на обитателите на апартаментите си


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!