Обратно към категорията

Проф. Андрея Андреев и проф. Николай Цанков бяха удостоени с титлата „Доктор Хонорис Кауза“ на Тракийски университет – Стара Загора

Добавено на: 26.05.2022 09:22
   

На официална церемония по време на Тържествен академичен съвет на Тракийски университет – Стара Загора проф. Андрея Андреев и проф. Николай Цанков бяха удостоени с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на висшето учебно заведение. Това съобщиха от пресцентъра на Тракийски университет.
Проф. Андреев е получил почетното звание за значителен принос към създаването и развитието на съдовата хирургия в Стара Загора и Югоизточна България. Инициатор за създаването и утвърждаването на съдовата хирургия като отделна специалност в България.
Проф. Николай Цанков е удостоен с титлата "Доктор хонорис кауза" за дългогодишно сътрудничество и принос към развитието и изграждането на академичния състав на Тракийски университет. Основоположник е на научната активност на катедрата по дерматология и венерология, като поставя началото на проекти, свързани с балнеотерапията при псориазис в региона.
Цанков е първият дерматолог в света, който участва с научен проект в Антарктика в продължение на 6 години и публикува първата в света научна статия (JEADV - 2017 г.) за кожните промени при екстремните условия на Южния континент, последвана от още две научни статии по темата. На името на проф. Николай Цанков е кръстен остров в антарктическия архипелаг - Tsankov island (2020 г.).


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!