Обратно към категорията

Производителите на плодове и зеленчуци излизат на протест

Добавено на: 15.03.2022 14:40
   

Продължаващото неглижиране на сектор плодове и зеленчуци, системното му недофинансиране и дисбалансът при подпомагането на секторите в земеделието доведоха до създаването на монокултурно земеделие и продоволствена катастрофа. Това обявяват в открито писмо от Националната асоциация на картофопроизводителите.

В момента, в който производителите очакват държавата да им подаде ръка за обезпечаването на производството на качествени плодове и зеленчуци, за да преминем през кризисния период, неблагоприятните ефекти от ковид кризата и пазарните турбуленции в следствие на войната в Украйна, новината за намалените ставки по схемата за обвързано подпомагане на сектора, липсата на ясен разчет от страна на Министерството на земеделието и неадекватно подпомагане изправя стопаните пред невъзможност да обезпечат подготовката за нова реколта, посочват от сектора.
Считано от днес, членовете на Националната асоциация на картофопроизводителите и Българската камара на плодове и зеленчуци обявяват гражданско неподчинение и организират масов протест пред Министерството на земеделието, който ще се проведе на 22 март т.г. от 12:00 ч. Организаторите призовават производителите на плодове и зеленчуци от цялата страна да се включат в протеста.
 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!