Обратно към категорията

Прокуратурата в Бургас поиска мярката "задържане под стража" на двама мъже за отвличане жена

Добавено на: 24.04.2020 11:51
   

Окръжна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван С. и Петко К. Те са обвинени за това, че като съизвършители, в съучастие по между си, отвлекли 22-годишна жена, използвайки лек автомобил „БМВ“. Престъплението е извършено на 17.12.2019 г. в гр. Бургас, ж.к. „Лазур“, пред бл.163. Деянието е квалифицирано по чл. 142, ал. 2, т. 2, вр. ал. 1, вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, тъй като е извършено от две лица.

Иван С. е обвинен и за това, че причинил лека телесна повреда на пострадалата, изразяваща се в травматичен оток в лявата половина на тилната област на главата, кръвонасядане на долния клепач на лявото око и кръвонасядане в лявата слепоочна област на главата, довели до болка. Телесните увреждания са причинени, с цел да бъде прикрито отвличането (пострадалата е оказала съпротива и е била удряна от обвиняемия). Деянието е извършено при условията на съвкупност с горепосоченото престъпление, на 17.12.2019 г., в гр. Бургас, в купето на лекия автомобил. То е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 11, предложение второ, вр. чл. 130, ал. 2, вр. чл. 23, ал. 1 от НК.

Иван С. е обвинен и за това, че унищожил чужд документ – личната карта на пострадалата, с цел да и причини вреда. Деянието е извършено при условията на съвкупност с горепосочените престъпления, на 17.12.2019 г., на неустановено място по европейски път Е773 в отсечката му между гр. Бургас и гр. Стара Загора, в купето на лекия автомобил. То е квалифицирано по чл. 319, вр. чл. 23, ал. 1 от НК.

Обвиняемите са задържани благодарение на отличните съвместни действия на служителите от ОД на МВР - Стара Загора и ОД на МВР - Бургас.

Предстои Окръжен съд – Бургас да насрочи начален час на заседанието си, което ще бъде проведено днес.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!