Обратно към категорията

Просветното министерство обяви началото на поредния конкурс "Млади таланти"

Добавено на: 30.01.2023 09:30
   

Министерството на образованието и науката (МОН) организира 25-ия Национален конкурс "Млади таланти", който насърчава младите хора - ученици и студенти с потенциал и интерес към наука и научни изследвания и иновации. Това съобщи пресцентърът на МОН.

Регламентът за участие предвижда подготовката на научноизследователски и иновативни проекти в категориите: "Биология", "Химия", "Информатика", "Инженерни науки", "Материалознание", "Математика", "Медицина", "Физика", "Социални и хуманитарни науки" и "Екология".

Тази година конкурсът ще се проведе в периода 19-21 април. Крайният срок за подаване на проекти е до 20 март 2023 г., на следните имейли: e.foteva@mon.bg и vesela.vasileva@mon.bg.

Класиралите се на първите три места участници представят България на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS), който е част от инициативите на Европейската общност за насърчаване на научното творчество сред младото поколение. За участието в двата форума се присъжда парична награда от 2000 лв. на проект. Три проекта получават право на участие в Европейското младежко научно изложение EXPO Science Europe през 2023 г. Три проекта получават поощрителни парични награди по 1500 лв.

Регламентът и регистрационната форма за участие са публикувани на страницата на МОН, в раздела "Наука" - конкурси.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!